.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Малко по малко европейци. Скоро ще знаем какво ядем

| преди 9 години
Източници на калций
Очаква се Европейският прламент да гласува нов регламент за етикетирането на стоките и така изискванията да станат еднакви

Голяма част от етикетите на хранителните продукти у нас са написани с много дребен шрифт, не са ясни за клиентите и често ги подвеждат, твърдят от потребителските организации.

Очаква се тези дни Европейският парламент да гласува нов регламент за етикетирането на стоките, който ще обедини всички нови изисквания и ще направи обозначенията по-точни и ясни за клиентите.

Непълни, трудно четливи и неясни са голяма част от етикетите, които се поставят върху хранителните стоки, които си купуваме от магазините.

В опит да се информираме за съдържанието на продукта можем да изгубим много време и да изхабим не малко нерви. Само доброто желание понякога не е достатъчно.

Новият регламент за етикетирането на продуктите ще въведе определени критерии за размера и шрифта на буквите, успокоиха специалистите.

И още - информацията върху етикетите може да заблуди потребителите и за произхода на продукта. Най-често това се случва с яйцата.

Храните, които се продават на килограм, са едни от най-проблемните за потребителите. С новите правила за етикетиране на продуктите ще отпадне и тази порочна практика да се поставя само цена на продукта.

Предвижда се да бъде въведена и така наречената светофарна система за озбозначение на храните - с жълти, зелени и червени етикети.

Репортер: Биляна Гавазова

Ключови думи:Храни, Етикети
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?