Независимо от типа кожа, условията на живот през зимата налагат полагане на специални грижи за лицето. Ниските температури; оскъдната на витамини храна, която консумираме през зимата; по-късият ден и по-слабото слънчево греене водят до снижаване нивото на витамин D в кожата. Всичко това променя общото състояние на организма, включително и на кожата. 

Какви са ежедневните зимни грижи за красотата на лицето: 

-Почиствайте лицето сутрин и вечер с тоалетно мляко, но не със сапун. 

-Овлажнявайте кожата през нощта с кремове, особено в сухите зони около очите и устните.

-През деня, когато ще стоите по-дълтго време на открито, ползвайте крем или гел с висок защитен UV фактор. 

Специални грижи с домашна овлажняваща маска  

Сега е подходящо време за приготвянето й, за да разполагате с нея за предстоящите студени месеци. 

Приготвяне на маска за суха кожа: 

Размесете в равни части по 1 чаена лъжичка сушени розмарин, мащерка, липа, лайка и магданоз и ги залейте със зехтин в стъклен съд. Загрейте на водна баня за 30 мин. След като изстине сложете в затворен съд да престои 15 дни. Прецежда се и може да се ползва. 

Предварително почистеното лице и шията намажете с маската обилно. Останете с нея около един час. След това измийте лицето с хладка вода. 

Мъжете, които полагат грижи за себе си, също могат да използват овлажняващата и подхранваща маска срещу сухота на кожата и против бръчки.

Остатъкът съхранете в хладилник до следващата седмица, когато ще повторите процедурата. През това време не използвайте тонизиращи и свиващи порите средства.