.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Лечебната морска луга

д-р Вергиния Николова | преди 7 години
дървена пътека в езеро
Лугата превъзхожда по лечебна мощ морската вода

Анкета

Гласуването за тази анкета приключи!
Гласувай
Резултати

Таласотерапията е прилагането на морската вода за лечение

Ваканцията на морето укрепва здравето благодарение както на целебните лъчи на слънцето, така и на мощното въздействие на морето.

Морската луга е водата в солените езера и солниците

Известните и с лечебната си кал у нас са крайморските езера при Бургас и Поморие. Лугата превъзхожда значително по съдържание на биологично-активни вещества морската вода. Мощното й лечебно въздействие се обуславя от ценните минерали и микроелементи като магнезий, сяра, хлор, селен, цинк, желязо, йод и др.

солено езеро1

Лугата е непрозрачна със синьокафяв цвят с червен оттенък и мирис на сероводород. Не бива пръски от нея да попадат в очите, защото ще предизвикат щипане и раздразнение на очите. Престоят в лугата в началото е от 10 до 15 минути.

Морската луга действа антибактериално и като естествен пилинг върху кожата

бос по пясъка

Освен това стимулира дейността на бъбреците и кръвообращението, поради което се улеснява оттичането на кръвта от периферията. Баните в лугата облекчават болките от артроза, артрит, радикулит, неврит. Те укрепват също съединителната тъкан и имунната защита. По този начин може да се редицира и теглото поради нормализиране на метаболитните процеси в организма.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?