Желатинът е изтъкван като добър източник на протеин. Човешкият организъм произвежда големи количества от протеините, открити в желатина и чрез неговата консумация може да се набавят в готов вид елементите, нужни на хрущялите и ставите. Приемането на желатин успокоява болките и подобрява гъвкавостта на ставите. Желатинът е превъзходен натурален източник на  белтъка колаген, тъй като молекулите на природния колаген са малки и това им помага да проникват дълбоко.

Купете костен желатин от аптека. Този натурален продукт се оказва уникално средство за облекчаване на болките около гръбначните прешлени. Интересното е, че премахва болките в гърба, особено сега при влагата и застудяване на времето, защото има  противовъзпалителни свойства.

Желето се приготвя от вечерта

 50 мл студена вода се наливат в чашка и се прибавя 1 чаена лъжичка желатин на прах. Разбърква се до хомогенизиране на сместа и се оставя така до сутринта на стайна температура. Полученото желе се изяжда на гладно. За да се получи облекчаване на сковаността, в продължение на една седмица всяка сутрин се консимира нова порция желе. Може да се продължи с приема на желатин до 30 дни.   

Натурално желе всяка сутрин на гладно в продължение на една седмица подобрява храненето на хрущялната част на ставите, активира метаболизма и подпомага за растежа на косата и ноктите. Академично изследване показва, че приемането на желатин успокоява ставните болки в колената и подобрява гъвкавостта при спортисти. Желатинът има разхлабващ ефект и създава отначало къркорене на корема, докато храносмилателният тракт привикне.