.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кампанията „Дрехите не са боклук“ подкрепя финансово жените с рак на гърдата 

LadyZone.bg | преди 26 седмици
Дрехите не са боклук
В специални пунктове хората ще могат да оставят свои дрехи и да помогнат на нуждаещите се

Инициативата „Дрехите не са боклук“ има за цел да подкрепя жените с рак на гърдата в България. Известна верига магазини отваря пунктове за събиране на стари дрехи, на такива, които вече не ви стават, или просто не носите. Кампанията ще подпомагаа финансово фондация „Една от 8“. Средствата ще бъдат използвани за изработка на красива розова чанта „Не си сама“ за жени, преживели мастектомия. 

Жените с рак на гърдата имат нужда от подкрепа във всеки етап от заболяването си. С тази кампания ние ще насочим помощта си към новодиагностицираните жени, преминали операция за премахване на гърдата, като им предоставим първични протези. Тези протези са необходими на жените, но не се покриват от Здравната каса“,  споделя Нана Гладуиш, основател на фондация „Една от 8“.

Петя Накова: Да преминеш през рака е единственият начин да пишеш за него. В моята книга всички са от смелитеМного по-лесно да превъзмогнеш страха и да отидеш на профилактичен преглед, отколкото да превъзмогваш негативните емоции, ако се окажеш болен, и то в по-късен стадий, предупреждава авторката на "Годината на осемте химии"

Пунктовете в магазини "Мания" са алтернативата на близо 100 000 тона отпадъци от стари дрехи и обувки, които се изхвърлят годишно. Кампанията е подкрепена от Асоциацията на преработвателите и търговците на дрехи втора употреба, която също усилено работи в посока образоване на гражданите за възможностите за събиране и рециклиране на ненужен текстил.

Контейнер

Процентът на разделно събрани дрехи и обувки в България клони към нула. Изследване на „Грийнпийс“ – Германия от 2015 г. открива, че около 40% от нашите дрехи са носени рядко или никога. За производството на килограм памук са нужни между 10 000 и 20 000 литра вода; ¼ от световното потребление на пестициди се пада на производителите на памук; около 20% от индустриалното замърсяване на водата е свързано с боядисването и обработката на текстил.

За да стимулира събираемостта допълнително, веригата ще предоставя отстъпка за пазаруване в своите обекти за всяка оставена торба с дрехи.

Само с едно свое действие – оставяне на ненужен текстил, хората ще участват в три различни дейности – запазване на екологичното равновесие и опазване на природата и ресурсите, удължаване на живота и втори шанс на ненужните дрехи. И най-важното – ще дарят подкрепа и надежда на жени с рак на гърдата.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?