Здравейте,
бих искала да получа информация по време на бременност на какви храни трябва да наблягаме, какви витамини са подходящи за бременни. Имам усещането, че малкото слънчице в мен взима всичко, от което и аз имам нужда. Ям много плодове и разнообразни храни, но някак си чувствам, че имам недостиг на витамини. Ако бременна жена не яде месо, как да набавя нужните за плода полезни месни съставки? Как да се предпазваме от някакви гинекологични проблеми, които са характерни за нас? Биси

Скъпа Биси,

всяка седмица бременната жена е добре да консумира млечни продукти, въглехидратни храни, плодове и зеленчуци. Ако не обичате да ядете месо, белтъчините можете да си набавите с бобови храни, соеви продукти, яйца и ядки.

По време на консултацията с акушерка или лекар акушер-гинеколог можете да разберете дали бебето ви се развива добре, респективно дали се храните правилно. И още - само при понижена имунна защита се появяват гинекологични проблеми.

Рационалното хранене, редовните разходки и спокойно отношение към нещата около вас са предпоставка за доброто ви здраве и здравето на бебето.