Жизненият път се извървява най-добре с леко сърце и жизнерадостна нагласа. Почувствайте се спокоен и мъдър човек. Използвайте утвърждения като тези:

Чувствам се здрав човек!

Аз мисля за здравето си!

Цялото ми същество е в цъфтящо здраве!

Използвам най-хубавите си качества, за да създам този свят, който бих искала да обитавам!

Положителните утвърждения не само подобрят здравето, но и удължат живота.

Не позволявате на болезненото минало да ви държи в състояние на потиснатост. Спомняйте си поздравленията, одобренията, уважението и любовта по всяко време. Това е система от вярвания за себе си като ценна и полезна личност, която дава стабилна основа на характера. Затова направете списък с успехите и уменията, които притежавате. Това дава възможност да се почувствате по-добре и по-спокойни.

Прекалените амбиции и несекващи желания нарушават вътрешния покой. В нашето съвремие е в сила принципът, че по-висок стандарт, води до по-високо ниво на тревожност. Чрез доброта и истина ще имате смелост пред предизвикателствата и ще се отърсите от страховете. Когато се излекувате от страха, щастието ще дойде при вас. Ако започнете да живеете за себе си, но и за другите, това ще ви донесе ново усещане за значимост, повече уравновесеност, спокойствие и здраве.

За да трансформирате тревогите и негативизма в положително мислене, изпълнете сърцето си с любов. Любовта ще ви помогне да се справите и да се почувствате спокойни и удовлетворени.