.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да се справим с напълняването от стрес

LadyZone.bg | преди 3 години
2110822695.jpg
Стресът (понякога) ни кара да имаме нездравословни хранителни рефлекси, които притъпяват напрежението, но водят до напълняване. Ето как можем да избегнем излишното натрупване на мазнини и същевременно да запазим самообладание във форс мажорни ситуации

Когато се чувстваме напрегнати, тялото ни произвежда големи количества от хормона кортизол, който от своя страна буди апетита. В стресови състояния сме склонни към нездравословно хранене, посягайки към сладки или солени изделия. За да избегнем нежеланието последствия от джънк храната по-добре да...

Изпием един черен чай. Диетолозите го препоръчват, защото свойствата на черният чай понижават драстично нивото на кортизол.

Сменим атмосферата, излизайки на чист въздух за няколко минути или отивайки за малко в най-близкия парк, където сме заобиколени от приятна флора и фауна. Особено сега, когато е лято. Зеленият цвят успокоява, а фактът, че се движим повишава положително тонуса.

Регулираме дишането си чрез дихателна техника, която ще ни успокои. Вдъхновена от йога изкуството, упражнението, което следва е много лесно за реализация и не привлича погледите. Изправете гърба и вдишайте дълбоко през устата (вдишвайки си представяйте, че положителната енергия от околния свят навлиза във вас), след това издишайте през носа, като пускате кислорода на малки тежки издишвания – (като кучетата, които душат), мислейки си, че изхвърляте всичко негативно от вас. Повторете упражнението три пъти и след това може спокойно да продължите своя ден.

Изядем нещо малко, но здравословно. Като например един плод или млечен продукт, на плодова основа.

Пуснем любимата ни песен. Това са три добре оползотворени минути, които позволяват деня да продължи благоприятно.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
С какво спите?