Всеки мечтае за здраво и хармонично тяло, в което да се чувства свободен и с неограничени възможности. Пречките за успеха на това искрено желание са непостоянството и неувереността. Те са прът в колелата на успеха ви, когато искате да отслабнете или да откажете цигарите, и какво ли още не. Често твърдо взетото решение се блокира от фрази като тази: "Правя всичко възможно, но не отслабвам или пропуших отново…”. Ако не може да се похвалите с успехи, опитайте да си дадете отговор каква е била досегашната причина. 

Стремежът за успех е съвсем естествен за всеки човек, но го постигат само тези, които не се предават и продължават да вървят напред. Вярна е сентенцията: "Никой не може да спре този, който знае къде отива.” Но, затова е нужна непоколебима вяра в собствените сили. Вашият ум направлява поведението ви. Следователно, почти всичко е постижимо, ако човек има вътрешна увереност. Добрите резултати и удовлетворението от тях са най-силните мотиватори за равитие и постоянно движение напред.

Неслучайно се казва, че човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му. Добрата форма на всеки човек е личен актив - старание, постоянство, желание и непоколебимост. Има хора, които ще ви кажат, че могат да си носят дрехите от преди 10 години и това означава, че са поработили и са постигнали успех в поддържането на добра форма. Има и победители отказали цигарите, които никога повече не се изкушават от аромата на цигарения дим.  

Добрата форма не се ограничава само в победата над някои вредни навици. Тя е начинът, по който се чувства човек и изявява себе си в обществото. Никога не е късно да се опитате да поработите върху своята физическа и психическа себеоценка. Целта е да станете спокойни хора и щастливи от това, което правите; от взаимоотношенията, които създавате и от тялото, което поддържате. 

Удовлетворение от поредната победа носи със себе си забравата за всяка трудност, която е трябвало да се преодолее. Повярвате, че можете и успехът ви се полага.