.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Как да предпазим детето от алергия към фъстъци

Евгений Милов | преди 1 година
кърмене
Снимка: iStock
Яжте фъстъци, докато кърмите, като същевременно давате и на бебето

Докато трае периодът на кърмене, майките избягват да ядат фъстъци и да дават на новородените си бебета, за да ги предпазят от алергия към ядките. Но всъщност трябва да правят точно обратното.

Резултатите от изследване на Изследователския институт към детската болница на Манитоба в Уинипег сочат, че майките трябва да ядат фъстъци, докато кърмят, като същевременно дават фъстъци на бебета преди 1-годишна възраст, за да ги предпазят от алергизиране.

фъстъци
Снимка: iStock

Проучването на канадските учени показва огромна разлика при алергичните реакции на новородените:

- едва 1,7% при майките, които са яли фъстъци, докато кърмят, и са давали на бебетата да ядат фъстъци, преди да навършат 1 година.

- цели 15,1% при майките, които са яли фъстъци, докато кърмят, но са давали на бебетата да ядат фъстъци, след като навършат 1 година.

Веднъж развита, алергията към фъстъците в повечето случаи остава за цял живот, според информация на NHS Choices. Симптомите могат да бъдат от леки (сърбеж и хрема) до животозастрашаващи (риск от анафилактичен шок на дихателните пътища).

кърмене
Снимка: iStock

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Journal of Allergy and Clinical Immunology".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?