.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Къде е безопасно при земетресение

| преди 7 години
403019.jpg
Ново мнение – триъгълникът на живота

Дъг Коп (Doug Copp), участвал в спасителни групи към ООН в 60 страни, дава нова инструкция как да се предпазим по време на земетресение. Когато една сграда рухва, тежестта на покрива (тавана) пада върху предметите или мебелите, като ги смазва. Точно до тях обаче, остава празно място, което той нарича „триъгълник на живота”.

Всеки път, когато хората застават под предмети като бюра, коли, винаги са смазвани. Не го правете!

Котките, кучетата и бебетата естествено заемат ембрионална поза. И вие би трябвало да направите същото при земетресение. Всеки може да оцелее в малката дупка, образувала се в близост до голям предмет. При всички случаи ще остане празно пространство от двете страни на същия. Ако вие сте в леглото си през нощта и стане земетресение, просто се претърколете на пода.

Около леглото има това празно пространство - триъгълник на живота

Ако например започне земетресение, докато гледате ТВ и не можете да излезете лесно от сградата през врата или прозорец, тогава легнете свити до диван, фотьойл или шкаф.

Ако сте в кола, излезте от нея и се свийте или легнете до нея

Каквото и да падне върху колата, при всички случаи ще остане празно пространство отстрани на същата.

Ние сме навикнали да слушаме, че онова, което са мислили по-рано, е най-доброто. Обаче нещата са се променили. Снимки: http://www.discoverynews.org

Ключови думи:
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Още по темата
Как ви действа есента?