.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Измислиха хапче срещу ПМС?

| преди 8 години
Измислиха хапче срещу ПМС?
Предстои да разберем, дали едно хапче ще реши ежемесечните ни неразположения. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Дали това е краят на мъките на всяка жена?
Хапче, съдържащо микс от етерични масла, е доказало действието си за значително намаляване на симптомите на предменструалния синдром (ПМС). Изследването, свързано с таблетката, е публикувано в списание „Репродуктивно здраве“ в Бразилия. В него участвали 120 жени, като процесът по тестване на капсулите бил изцяло контролиран.

Едилберто Фило, един от учените, работили по изследването във Федереалния университет на Пернамбуко, Бразилия, казва: „Приемането на един или два грама есенциални мастни киселини при пациентки с ПМС води до значително намаляване на симптомите. Освен това, приемането на хапчетата не доведе до промяна на количеството холестерол в организма на нито една от пациентките“.

При жените, които приемали капсули, съдържащи 2 грама микс от олеинова киселина, линолова киселина, други полиненаситени киселини и витамин Е, започнало да се наблюдава  значително намаляване на симптомите на ПМС. Това се случило между третия и шестия месец след започване на приема на хапчетата.

Говорейки за резултатите, Едилберто Фило казва: „Отрицателното въздействие на предменструалния синдром при извършване на ежедневните дейности при жените и качеството на живот сега могат да бъдат подобрени. Капсулите с етерични масла ни доказват, че можем да се надяваме и на по-обещаващи резултати“.
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?