Сексът си е секс и фактите са си факти – едни знайни, други не чак толкова. Какво знаете за мъжете, спермата и сперматозоидите, кондома, виното, ендорфина, вибратора, целуването, мастурбацията? Проверете сами.

 

1. Мъжът мисли за секс на всеки седем секунди.

2. По време на 30-минутни активни занимания под чаршафите, мъжът и жената изгарят средно по 200 калории.

3. Правенето на секс веднъж седмично при мъжете може да намали риска от сърдечен удар с 30%, от инсулт с 50 и от диабет с 40 на сто. Доказано е също, че мъже, които водят активен полов живот е по-вероятно да доживеят до 80-годишна възраст.

4. Добре познатото синьо хапче виагра, проектирано да помага на мъже в затруднено положение, спечелило 411 милиона долара за първите три месеца от излизането си на пазара през 1998 година. През 2003 година сумата скочила главоломно на 1.8 млрд. долара.

Кондоми

5. Използването на презерватив за първи път е отбелязано в литературата в началото на 16 век. Първоначално приспособлението е наподобявало дизайна на бельо. Някои историци смятат, че легендарният любовник Казанова е носил подобно бельо.

6. Историята говори, че дори и много преди Хр. жените са се пазели от забременяване. Най-често срещаното средство за предпазване била смес от крокодилски изпражнения и мед, поставена във вагината, с надеждата за успешна превенция.

вибратор

7. Вибраторът е изобретен през 19 век. Първоначалното му приложение било като средство за лечение на симптомите, предшестващи менструацията при жената, днес известни на всички като ПМС.

8. Всеки мъж произвежда дневно по няколко милиона нови сперматозоида. Жената се ражда с определен брой яйца (които по късно стават годни за оплождане), като през целия си живот не може да произвежда повече.

9. Неофициалната статистика показва, че 90% от мъжете мастурбират често. При жените процентът е едва 65. Изобщо не се учудваме.

10. Хормонът ендорфин, отделян по време на сексуална активност поражда еуфория, подобна на тази от употребата на някои видове наркотични вещества. Същият този хормон се използва в медицината за облекчаване на силни болки. Така че главоболието изобщо не може да е причина, за да не правите секс.

вино

11. Доказано е, че мъжът и жената могат много лесно да се възбудят от аромата на добре отлежало вино. Счита се, че хубавите вина възпроизвеждат отделянето на човешки феромони – химически вещества, които предизвикват определени поведенчески реакции.

12. Най-разпространеното място за секс (след спалнята, разбира се) е задната седалка на колата.

13. Семенната течност при мъжа съдържа цинк и калций. И двата елемента са доказали своята ефективност в заздравяването на зъбите.

14. Всеки човек на планетата прекарва средно по 20 160 минути в целуване през целия си живот.

15. Всеки седемнадесети човек на планетата прави секс всеки ден. 4000 души го правят точно в този момент. А ти какво чакаш, за да станеш 4001-ия?