"Намери жена, която да те кара да се чувстваш жив. Тя няма да направи живота ти перфектен, но ще го направи много по-интересен. А след това я обичай с цялата сила, която имаш вътре в себе си"
- Гейл Рупър

Казват, че мъжете не напускат съпругите/партньорките си заради по-секси жени, нито заради по-млади или красиви. Напускат ги заради по-интересни дами. За колкото и повърхностни да обявяваме често мъжете, всъщност и те са не по-малко мислещи същества от нас, жените.

Мъжете са ловци. Те обичат тяхната плячка да оставя след себе си "ухание", характерна за нея следа, по която той да я преследва. Какво прави жената интересна и я превръща в тази, която мъжът никога няма да напусне?!

1. Жената, която знае какво иска и не се страхува да го каже.

Интригите, тайните и женските хитрости отдавна не са начин, по който ще задържите един мъж до себе си. Саркастичните разговори също не са по вкуса на съвременния мъж. Честните и открити дискусии са в основата на здравата връзка между мъж и жена.

Красивият ум е най-секси оръжието, което жената притежава. С него може да сложи на колене всеки мъж.

2. Жената, която се чувства добре в собствената си кожа.

Това е жената, която знае коя е, какво иска и какво притежава. Ако сте работила сериозно върху себе си, за да сте тази, която сте, не трябва да се притеснявате да го показвате на околните. Единственото внимавайте да не преминете границата между увереността и самонадеяността. Уверените жени не се изтъкват, те по тих начин излъчват увереност. Оставете вашите действия сами да говорят за себе си.

Мъжете обожават жени, които споделят от сърце и които слушат със душа.

3. Жената, която има собствени интереси.

За мъжа е важно да знае, че въпреки че сте двойка, всеки има свой изграден свят – своята музика, която слуша, храната, която обича и т.н. Той трябва да знае, че уважавате личното пространство на всеки един от вас и осъзнавате важността на понятието "свобода".  

Бъдете поласкана когато мъжът до вас проявява интерес от това, което ви вълнува.  

4. Жена, която може да приема и да прави комплименти.

Има красиви, фини и умни жени, които, въпреки всички свои качества, не могат да приемат комплименти. Причината – просто не вярват в себе си.

Мъжете обичат да правят комплименти повече, отколкото да подаряват цветя. Те истински се наслаждават на красивата усмивка, която предизвикват милите думи. И се чувстват наистина некомфортно, ако жената отсреща не умее да приеме тези думи. Да не приемете комплимент е като да върнете подарен подарък.

Затова, ако искате да бъдете интересна в неговите очи, дайте му сигнал, че прекрасно знаете колко струвате и не се притеснявате от комплиментите му. Напротив – приемате ги с отворено сърце.

5. Жена, която се грижи за себе си.

Тук не става дума за красивия външен вид, а за това, че грижите, които полагаме за него, ни дават едно вътрешно озарение, което не може да се постигне и с най-качествения фон дьо тен. Когато жената се грижи за външния си вид, тя прави своеобразен комплимент на мъжа за това, че е направил добър избор.

Всяка част от вас е важна за партньора ви. Вие показвате своя интерес към него, обръщайки си внимание и полагайки редовни грижи за своята естествена красота.