- Бейби, да си сипем по вино, за да се отпуснем...

Много двoйĸи считат aлĸoxoлa за най-добър приятел, който прави случващото се под завивките много по-страстно, разкрепостено и интересно. Няколко чаши вино наистина могат да вдигнат градуса на отношенията, но границата е тънка. След поредната глътка някой може да заспи, да се почувства изморен, да промени настроението си и добрите сексуални намерения да се превърнат в... дълбок сън, повръщане или обвинения защо направи това. И така добрият секс става мираж! Каква загуба, нали?

Сoциoлoгът д-p Дeйвид Xaнcън, aвтop нa ĸнигaтa „Πpeдoтвpaтявaнe нa злoyпoтpeбaтa c aлĸoxoл„ споделя, че алкохолът помага не само като чисто физически ни отпуска и сваля напрежението, но и дава по-широко поле на въображението ни и съответно по-голямата възможност това, което сме си представяли, да се сбъдне.

Ако алкохолът обаче не е вашето нещо, за да се отдадете на разкрепостен секс, има друго – маската.

С какво помага тя?

Много хора се харесват повече с маска, защото са критични към външния си вид. Маската им предоставя свободата да не се притесняват какви мимики правят с лицето си по време на секс. Дали изглеждам добре в този момент - е въпрос, който много жени си задават, включително и по време на интимен акт. Маската ги освобождава от това.

Подсилване на други сетива
Когато с маска се закрият очите и ушите, другите сетива се усилват за сметка на зрението и слуха. Така ставаме по-чувствителни и податливи на ласките.

Мога да бъда който си искам
С маска падат табутата и причините, поради които се притесняваме. През деня може да сме майка, грижовна съпруга, учител, инженер, но маската ни позволява да скрием това и да извадим наяве характер, който си пожелаем. 

Мистерия
Флирт и ролеви игри - това е част от секса. Маските позволяват да се вкара голяма доза интерес и са начин да направите любовната игра по-интересна. 

Снимка: condom-shop.ru

На какво пречи?

С маската, малко или много, променяме идентичността си. Ако градим сериозни и откровени отношения, трябва да се постави ясна граница, че маската е само атрибут за сексуалната игра, но във връзката си сме открити. 

И с маските, както и с различните сексуални техники и секс играчки би следвало да е съгласен и другия партньор. Само така има равноправни отношения и сте сигурни, че това, което харесва на вас, харесва и на него. 

Видове маски

еротични маски

Те са много красиви и наподобяват карнавалните маски от меката на маскарадите - Венеция. Обикновено става дума за домино от дантела или сатен. 

Снимка: condom-shop.ru

маски за ролеви игри

Това обикновено са комплекти, в които освен маска има и друг атрибут - белезници, камшик и т.н. 

маски за BDSM


Снимка: condom-shop.ru


Случващото се в BDSM (субкултура, основаваща се на еротичния обмен на власт) е без предразсъдъци и рамки. В секса има един, който е доминант и друг, който му се подчинява. Феновете на този вид секс твърдят, че за насладата тук няма граници.

Плътните кожени маски за BDSM покриват цялата глава. Така човекът, който ги носи не само не вижда, но и не чува. Само в областта на носа има няколко отвора, които осигуряват достъпа на кислород. Маската е плътна, с катарами, които да затруднят свалянето й.

Секс намордник с или без разширител за уста и маска от плътен материал, с която абсолютно туширате зрението си като сетиво, на което може да разчитате. Така се изострят всички останали.

Разтегливите маски, тип котешка глава са от еластичен материал, благодарение на което прилепват плътно към главата. Тъканта обикновено има специфичен блясък, който създава мокър ефект. Има отвор за устата и очите, а около врата е много плътна. Тук до голяма степен се залага на играта с очите. Носят ги предимно жени.