.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Трябва ли да се къпем всеки ден?

LadyZone.bg | преди 4 години
2110379520.jpg
Снимка: LadyZone.bg
Още от малки сме научени да се къпем всеки ден с топла вода, сапун и гъба. Защо тогава въпросът, отнасящ се за ежедневната хигиена се превръща днес в международен дебат?

Да се къпем или не, това е въпросът? Екипът на LadyZONE.bg също взема участие в тази абсурдна дискусия, провеждащата се в XXI век, когато нито ни липсва вода, нито сапун... ако нямаме гъба, едно кесе също върши работа, ако и него го няма (което е почти невъзможно в наши дни) ръцете са крайната алтернатива. Споделяме с вас своите виждания както и някои интересни факти. 

Наскоро общественият сайт Reddit направи проучване, което показва, че повече от 70% от жените и 60% от мъжете не се къпят всеки ден. И тук не става въпрос да седим под душа или във ваната с часове. Не. Тук говорим за един хигиенен минимум. Анкетата е осъществена сред 562 души, което не засяга със сигурност целия свят, но същевременно броят на хора би могъл да бъде сравнен с населението на малко градче където повечето жители не поддържат добра хигиена. 

Стряскащото в този случай е, че тук не става въпрос за дадено етническо население или далечна култура – говорим за  масова тенденция сред съвременните хора.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Спазвате ли диета в момента?