Има едно местенце в Париж, което от около 5-6 години постепенно се превръщаше в по-романтично дори и от Айфеловата кула. От няколко години насам влюбени двойки започват да слагат катинари с имената си по перилата на Моста на изкуствата и да изхвърлят ключа в река Сена с надеждата любовта им да трае вечно.

Преди дни и нашето момче Григор публикува снимка от романтичното място в Париж

Явно някои от двойките са се обичали толкова истински, че мостът не е издържал на силните чувства и е поддал – част от перилата му са се срутили в неделя вечерта на 9 юни. Кметството в Париж изчислило тежестта на любовта – над 110 хиляди катинара по около 90 грама всеки – това прави над 10 тона любов. Според две жени, които са подели кампания за премахването на катинарите, които според тях застрашават моста, желязото тежи цели 93 тона – 300 хиляди катинара средно по 300 грама.


Традицията влюбените да заключват любовта си с катинар и да хвърлят ключа му в реката е поставено с книгата на Фредерико Моча „Желая те”, в която главният герой прави същото на друг мост в Рим. След като по нея е направен и филм, историята добива широка популярност.


За тези от вас, които не знаят много за Моста на изкуствата в Париж – намира се в централната част на френската столица  и е изцяло пешеходен. Свързва Лувъра с Френския институт. И както стана ясно – там можете да заключите любовта си за вечни времена, но не и в близките дни...