Сорая Долбаз е (може би) единственият в света професионален фотограф на пениси. Тя снима мъжките атрибути не просто, за да си погали някой... самочувствието, но и за да превърне заснетото в картини за изложба и в парти артикули. От кадрите Сорая прави календари, салфетки, чашки, пепелници. Принтовете намират място и върху хартия за опаковане на подаръци, кутии, подложки за чаши и др. 

Снимка: dicturegallery.com



И това далеч не е всичко. Сорая облича пенисите на мъжете в миниатюрни ризки и панталончета и дори им слага перуки. Така те се превръщат в известни личности - Ники Минаж, Боб Марли, Фидел Кастро, Хитлер и др. Брутално ли ви звучи? 

Снимка: dicturegallery.com



В началото Сорая просто колекционирала снимки на пениси на свои интимни партньори и близки приятели. Забавлявали се с тях с приятелки, докато ги обсъждали на чаша вино. После решава да превърне този голям фото майтап в по-голям проект. Целта й е единствено и само хората да се забавляват. За нея няма нищо срамно в показването на мъжки и женски полови органи. Сорая счита, че мъжете трябва да се гордеят с това, което имат, независимо от размера, а не да се срамуват. А също така и че не е справедливо да се организират еротични изложби, на които основните обекти са само жени и така публиката да свиква с постоянното присъствие на дупета и цици. Нейната борба за равноправие на половете минава през това да облече един мъжки пенис като Хитлер, да го снима и да покаже снимката в голям формат на изложба. 

Soraya Doolbaz - Intro to Dicture Gallery from Soraya Doolbaz on Vimeo.