Сняг се сипе. Мраз и студ. Но дори в това време на минусови температури не всичко замръзва. Сърцето си остава най-горещото място. А когато не дърва, а чувства подклаждат огъня в него, се случват най-хубавите неща. 

Преди няколко дни една от редакторките в LadyZone откри тайнствено оставена роза във входа на блока си в София. 

"19:30 вечерта.
Прибирам се, бързайки и докато потропвам, за да изтупам снега от ботушите си, натискам ключа на лампата във входа на блока. Светлината ми показва къде е копчето на асансьора, но успява да привлече погледа ми и към нещо ново и интересно. Над пожарния кран, подпряна на тръбата на парното стои червена роза с панделка. Усмихнах се. Взех асансьора, качих се до петия етаж, но тайнствената роза предизвика любопитството ми.
Вместо да се прибера, отново слязох на партера, снимах цветето и го разгледах по-подробно и отблизо. Зачудих се каква ли е историята й. Дали някой влюбен иска да направи изненада, дали годеник се е опитал да се извини на любимата си, но тя го е изгонила (с все розата му), или някой разсеян влюбен мъж съвсем е забравил за подаръка си при вида на красива жена...."

Снимка: LadyZone.bg

Дни по-късно наша читателка от Варна ни изпрати снимка, на която ясно се вижда красивото цвете, поставено върху прозореца на заснежена кола.

"Вижте на какъв мил жест се натъкнах ,докато тръгвах на работа. Колата не е моя, не познавам дамата, но явно има много мил обожател, защото беше почистил снега от колата на любимата си, за да не се мъчи тя сутрин, и е поставил роза на предното стъкло на колата. Когато видях розата, се усмихнах искрено, въпреки мрачното и студено време.", ни написа В. Вълчева. 

Снимка: В. Вълчева

Дали тази история ще има продължение?