Свети Валентин е денят, отреден за романтични преживявания и споделяне на чувствата. Или поне жените смятат така... Някои мъже обаче гледат на 14-ти февруари като на истинско състезание. Смятат, че половинките им имат огромни очаквания за вечерта и, ако те не бъдат оправдани, това се равнява на пълен провал. Такива мисли натоварват мъжа повече, отколкото той може да понесе в рамките само на един ден.

Но как бихте могли да намалите напрежението у човека до вас?

На първо място не повтаряйте дни наред, че очаквате вечерта на 14-ти февруари да бъде перфектна и половинката ви да се отнася с вас като с принцеса. В крайна сметка, Свети Валентин е празник, посветен на любовта и връзката, а не лично на вас (за тази цел си имате рожден ден).

Ако половинката ви не си пада по вечери на свещи, просто измислете някакво занимание специално за празника, което ще бъде забавно и за двама ви. Ако все пак държите на гастрономичните удоволствия, просто сгответе заедно вечеря у дома.

Това да облекчите мъжа до вас обаче в никакъв случай не означавате, че трябва да се преструвате, че мразите деня на Свети Валентин или той не е важен за вас. Защото няма как да получите някоя романтична изненада, ако не заявите откровено, че това би ви зарадвало. Да не забравяме, че колкото и да им се иска на жените, мъжете не могат да четат мисли...