.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Сутиенът – излишна необходимост?

Антония Михайлова | преди 6 години
Сутиен
Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Сутиенът не носи полза, а по-скоро вреди на гърдите, сочи френско проучване

Дамите, които не носят сутиен всъщност постъпват правилно, сочи ново проучване

Оказва се, че сутиенът не носи полза, а по-скоро вреди на гърдите. "Медицински, физиологично и анатомично погледнато, гърдите не се възползват от облекчението, което им предоставя сутиенът”, твърди Жан Денис Руйон – професор в Университета Франш Конте в Безансон. В продължение на 15 години в болницата на университета ученият извършва клинични изследвания на бюста на повече от 300 жени на възраст между 18 и 35 години. Особено внимание обръща на въздействието, което оказва върху гърдите и цялото тяло продължителното носене на сутиен.

Той констатирал, че жените, които не носят сутиен, се чувстват по-комфортно, тъй като при тях мускулите и тъканите са оптимално развити и осигуряват по-добра естествена опора, областта на бюста и около него е по-стегната, а раменете са по-изправени. Не на последно място е и заключението, че без оковите на сутиена, дишането е много по-леко и пълноценно.

Но не бързайте да изхвърляте сутиените си!

Въпреки резултатите от изследванията проф. Руйон предупреждава дамите, които дълго време, години наред, са ползвали сутиени, да не се лишават изведнъж от поддръжката им. Рискуват отпускане в тази област, което трудно се възстановява. Ако все пак решат да се отърват от тях, то това трябва да стане много внимателно, постепенно и в един по-продължителен период от време, съчетан с по-активно движение и спорт. Пък и, нека си признаем, на никого не му се скача или тича без сутиен. Не само че е некомфортно, но е и нездравословно.
 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?