.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Супер Луна в без/опасна близост

| преди 8 години
Супер Луна в без/опасна близост
Най-приятно ще е да наблюдавате близостта на Луната и пълнолунието с компания.Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Луната близко до Земята + пълнолуние = изявена сексуалност

На 19 март, събота, ще можем да наблюдаваме уникално астрономическо явление – Супер Луна (лунен перигей), като спътникът на Земята ще премине максимално близко до нас. Близкото преминаване ще съвпадне и с пълнолунието. Ако небето е ясно и безоблачно, пълната луна ще може да се види безпроблемно от всяка точка в България.

Всъщност разстоянието между Земята и Луната ще бъде точно 356 577 километра. Слънцето, Земята и Луната ще ще подредят почти на една линия, което се случва на периоди през около 413 дни.

Това не е най-късото разстояние между Земята и Луната. На 12 декември 2008 г. то е било 356 567 километра. Средното разстояние е 384 400 километра, а най-далечното - 405 500 километра. Гравитационното влияние на Луната предизвиква приливите и отливите. А когато тя е по-близо до Земята, нейното влияние ще е още по-силно.

Как влияе пълнолунието на жените?

Женският цикъл е свързан с циклите на луната. По време на пълнолуние най-често жената овулира, когато има лунно затъмнение – е в менструация. Поради тази причина пълнолунието е най-подходящото време за зачеване. Като всяко правило, разбира се, и това си има изключения.

Широко разпространени са твърденията, че при пълнолуние жените стават по-активни сексуално, а освен това страдат от безсъние. Изявената сексуалност отново може да се обвърже с овулацията. Все пак това е време, в което хормоните бушуват. А и да не забравяме, че природата си знае работата. Не случайно сексуалността се обостря именно в момент, в който жената може да зачене.

Преди повече от 20 години обаче твърдението за връзка между безсънието и пълнолунието беше опровергано от немски учени. Зависимост между пълнолунието и трудното заспиване може да има само дотолкова, доколкото навън е по-светло и това е различно от обичайното. По-чувствителните хора се впечатляват от този факт и това активира сетивата им. Вместо да се успокоят и да заспят, те са възбудени и под напрежение.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?