Да се въздейства върху мъжката сексуалност може по много и различни начини – с музика, с алкохол, с дълги крака, с палав език. Всеизвестно е, че силно възбуждащо въздействие имат и някои храни – едни с вкуса и състава си, други само с формата си.

Аспержите били предписвани от популярния билкар Николас Кулпепер за усилване на сексуалното желание още през 17 век. Философут Сенека съветвал жените да сервират целина на своите съпрузи и превъзнасял нейното силно сексуално въздействието. За да стане най-известният любовник на планетата пък, Казанова редовно консумирал варения яйца. Жана-Антоанет Поасон, по-известна като мадам Помпадур, метреса на Луи ХV, била винаги готова за секс с краля след няколко чаши  шампанско.

И така, какво да хапнат и жените, и мъжете преди да полудуват в спалнята >>

Крем от банани и бразилски орехи

Първото, за което много от вас сигурно вече са се досетили, е бананът и неговата характерна фалическа форма. В Кама Сутра той е описан като "класическо възбуждащо средство". Ако формата и изкусителното му захапване с плътни женски устни не са достатъчни, тогава изяжте му корите. Да, точно така – не вътрешността на плода, а „дрехите” са със силно действие на афродизиак. Нарежете кората на парченца и я разбийте в блендер с малко масло. Добавете настърган бразилски орех. Вземайте по няколко лъжички от сместа сутрин. Кремът изостря сетивата и сексуалният апетит е силен през целия ден.

Бадеми и марципан

При споменаването на думата „марципан” много хора в България си представят точно определен вид десертно блокче, разпространено в магазинната мрежа преди години, с не особено добър вкус. Всъщност основната съставка на марципана са бадемите. И вкусът на истинския марципан няма нищо общо с това известно блокче. Наричат бадема кралят на ядките. Индусите, арабите и китайците го употребявали от векове като източник и пазител на сексуалната мощ.

Кокос

Според принципите на аюрведа консумацията на кокос увеличава количеството еякулат на мъжа. Кокосовото мляко пък утолява жаждата, но за сметка на това разпалва сексуалния апетит.

Авокадо

Не само вкусно, но и плод с богата история. Людовик XV, който страдал от полова немощ, е успявал успешно да завърши своите подвизи в спалнята, само след консумацията на вълшебното авокадо.

Акациев мед, орехи и цветен прашец

Най-често го наричат храната на боговете. Видът и араматът на меда зависят от цветовете, от които пчелите са събирали прашец. Акациевият медът е особено ценен заради въздействието, което оказва върху половия живот. Той е най-добрият възстановител на сексуална енергия. За максимален ефект може да се смеси с цветен прашец и орехи. Оставете сместа за известно време, за да поеме всички аромати, а цветният прашец да ферментира. Тази медена субстанция се препоръчва и като лек при намалена оплодителна способност на мъжа.