Някой мъдър човек е казал, че любопитството понякога убива. Решиш ли веднъж да го задоволиш или да му се отдадеш, връщане назад няма. Това важи с пълна сила и за желанието да знаем броя на предишните интимни партньорки на мъжа до нас.

Съзнателно или не, подобна информация до известна степен формира мнението ни за мъжа. Ако бройката не надвишава пет, започваме да се чудим има ли смисъл да му да даваме онова, което почти никоя друга не е пожелала да му даде. Ако пък се окаже, че е правил секс с над 25 жени, това предизвиква страх от евентуална изневяра.

Ето защо специалистите съветват да не се интересуваме от миналото на партньора ни, нито пък да споделяме личните си преживявания в леглото. Това би ни спестило много главоболия. Защото, ако човекът до нас си изгради някакво мнение на базата на получените „данни”, то е почти невъзможно да го променим впоследствие.

Ако все пак единият от двамата във връзката заяви, че се интересува от сексуално минало на партньора от „съображения за сигурност” в здравословно отношение, то по-добре да се прибегне до медицински изследвания.

Бройката може да стресира, дори ако се окаже, че мъжът/жената дълго време е бил верен само на един човек. Представители на силния пол признават, че се замислят за това колко ли любовни авантюри е щяла да завърти жената до тях, ако през годините на моногамия е била свободна…

Освен това, голямата бройка не е гаранция за богат опит. Кой казва, че мъжът/жената с много любовници е по-добър/добра в леглото от онзи, който за дълго е бил отдаден само на един човек?

Ако все пак решите да разкриете подробности от личния си живот или да поискате такива от партньора, преди това е задължително да проведете сериозен разговор, при който да се „споразумеете” да не използвате информацията един срещу друг.