.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Секс стиловете в пирамида

| преди 8 години
Секс стиловете в пирамида
Ако сексът  добър, той е само 10% от отношенията ви с партньора. Ако е лош, обаче - на 90% нещата ви не отиват към добро. Снимка:Thinkstock/ Guliver Photos
Искате ли да разберете какво означава „сексуална пирамида” и как с нейна помощ да избегнете рутината и скуката?

Искате ли да разберете какво означава „сексуална пирамида” и как с нейна помощ да избегнете рутината и скуката?

Тя е подобна на пирамидата на храненето и е изготвена от сексолог Ян Кърнър.

Оказва се, че ако сексът е добър, това е 10% от връзката. В случай, че го няма обаче – губите 90 % от отношенията ви с партньора. Звучи малко объркващо, но ако се замислите ще разберете какво се има предвид.
Двойките трябва да правят любов поне един път в седмицата, в противен случай стават сърдити, нервни и може да се стигне до развод, обяснява терапевтът, цитиран от БГНЕС.

"Сексът е лепилото, което държи хората заедно. Двойките, които рядко изразяват физически любовта си, се превръщат в приятели или съквартиранти", твърди Ян Кърнър. Според него правенето на секс е идентично с храненето. Ако непрекъснато има едно и също ядене в менюто, дори и да става въпрос за любимата пържола, то неизбежно ще ви омръзне. Затова ученият състави сексуалната пирамида, която комбинира няколко стила за правене на секс:

Нежно

Нежното правене на любов помага да създадете емоционална близост с партньора.

Секс заради самия секс

Освобождава партньорите от напрежението и стреса. Ползва се като добро упражнение и много често се случва набързо и между другото. В което също си има чар, нали така?

Креативен секс

Партньорите разкриват скритите си фантазии, които стимулират най-големия сексуален орган - мозъка.

Секс с аромати

Без значение дали става въпрос за събуждането на сетивата с мирис на ароматични масла или свещи, от еротичните масажи до апетитния секс с шоколад и сметана, тази сексуална активност събужда изследователски нюх при партньорите и желание за нови и различни преживявания.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?