Седем съвета на сексолога за по-разнообразен и удовлетворяващ интимен живот.

1. Ако не се чувствате комфортно с тялото си, пробвайте да спите голи

След раждането жените се притесняват, че тялото им вече не е привлекателно в очите на техните съпрузи. В такива случаи можете да предприемете нещо съвсем лесно – спете голи. Така ще улесните контакта помежду си, а вие ще се почувствате по-добре в кожата си. 

2. Дишайте дълбоко при болки по време на секс

Някои жени изпитват болка по време на секс. Понякога това се дължи на вагинизъм, но понякога няма физиологична причина за това. Причините са емоционални, например след преживяно сексуално насилие. В такива случаи се препоръчва масаж с пръсти или малък вибратор за стимулиране на G-точката. Ако се появи болка, просто спрете. Дишайте бавно и дълбоко, докато болката отмине. В началото тези паузи ще са повече, но после ще се разредят.

3. Носете секси бельо

Ако искате да подновите искрата в интимните отношения с партньора ви, носете ново и секси бельо. Дори по време на цикъл не слагайте онези големи, старомодни гащи. Когато жената се чувства секси, това веднага й личи, а мъжете са устроени така, че да реагират на предизвикателството.

4. Говорете за секса

Да не споделите с партньора си какво искате е все едно да не кажете нищо на сервитьора в ресторант и да се примирите с донесеното по негова преценка. Разликата е, че при разговора за секс трябва да се внимава за всяка дума. Не трябва да укорявате мъжа с изрази като „Кой те е учил да се целуваш?”. Кажете какво искате да прави, а не какво да не прави.

5. Интимен масаж

Ако в спалнята е станало скучно и еднообразно, нека мъжът направи следния масаж. Слага дланта си върху вулвата, а пръстите са по протежение на вагината. След това започва да движи дланта си напред-назад. В началото бавно, а след това по-бързо.

6. Сексът е най-доброто лекарство

Изследванията показват, че мъжете, които правят секс три пъти седмично или по-често, са два пъти по-малко застрашени от сърдечни заболявания. Женското здраве също се влияе добре от секса, който е чудесно приспивателно, антидепресант и болкоуспокояващо.

7. По-добре е да правите секс, когато сте уморени, отколкото изобщо да не правите

Често двойките имат различен сексуален режим. На единия му се прави секс сутрин, на другия вечер. Някои жени предпочитат да правят секс след работа, защото вечер, преди лягане, са твърде уморени, а сутрин им е напрегнато предвид предстоящите им ангажименти. В крайна сметка, за психичното и физиологичното ви здраве е по-добре да правите секс, когато сте уморени, отколкото изобщо да не правите и да сте изнервени от това.