Британска адвокатска кантора, специализирана в семейното право, създаде тест за съвместимост, който клиентите й правят преди да минат под венчилото.

Въпросникът на „Брос Бенет” съдържа питания за разпределянето на финансите, фамилните връзки, децата, имуществото, приятелите и целите в живота – все теми, които могат да се превърнат в проблемни за младите семейства.

"Никой, който е истински отдаден на връзката си, не би имал против да се разкрие напълно пред партньора. Ако не го направи, би трябвало човекът отсреща да се запита защо", коментира една от служителките на кантората Рут Брос.

Ето част от въпросите, на които трябва да отговарят британците и с които можете да тествате и собствената си половинка:

Финанси

Знаете ли стойността на имуществото си? Как възприемате поделянето му? Имате ли еднакво отношение към спестяването на пари? Дали един от вас ще поиска да вложи в пенсионен фонд това, което другият иска да вложи в нова кола? Ще слеете ли имуществото си или всеки ще запази своето? Общи или отделни банкови сметки имате? Как ще попълвате банковите си сметки – въз основа на доходите ви или по равно? Бихте ли платили с депозита за къщата си дълговете на родителите на партньора/ката си?

Семейни връзки

Какви са отношенията ви със семейството? Поддържате ли връзка с него? Има ли сте сериозни проблеми?

Деца

Искате ли деца? Колко? Как ще възпитавате децата си? Какви ценности искате да им предадете? Противоположни ли са мненията ви за ползите от държавното спрямо частното образование?

Религия

Какви са религиозните ви възгледи? На едно мнение ли сте по въпроса каква религия искате да изповядват децата ви? Колко често ходите на църква/джамия/синагога?

Свободно време и забавления

Обичате ли да прекарвате свободното си време заедно? Имате ли общи интереси и хобита, с които да го запълвате?

Начин на живот

Към какъв начин на живот се стремите? Къде искате да живеете? Някой от двама ви мечтае ли в определен момент да напусне града?

Разходи

Има ли покупки, които единият от вас счита за нужни, а другият - за безразсъден харч? Имате ли тайни страсти, които гълтат много средства? Занимавате ли се с хазарт?

Работа

Съвместими ли са кариерите ви? Ще се наложи ли някой от двама ви да направи компромис? Готови ли сте за това? Ще спрете ли да работите (поне за известно време), когато ви се роди бебе? Какво мисли за това партньорът ви? Можете ли да се справите финансово?

Традиционни или модерни роли?

Очаквате ли да живеете според традиционните представи - жената да се грижи за дома, а мъжът - за прехраната на семейството? Кой ще разпределя финансите? Ще поделяте ли по равно домакинските си задължения?