Често се счита, че повечето пари водят до повече секс. Учените обаче доказват, че и обратното е валидно за радост на всички бедни, които искат да спечелят пари с труд и пот. Със секс.

Доктор Ник Дридакис е лектор по икономика в Lord Ashcroft International Business School към университета Anglia Ruskin във Великобритания и сътрудник към Института за изучаване на труда в Германия. И според него, за да правите повече пари, трябва да правите повече секс.

Медицинска и психологическа литература води до заключението, че сексуалната активност е свързана с добро здраве и подобрен физически и ментален капацитет, както и психологическо здраве. Отделно, чувството за щастие, самочувствие и задоволство са свързани с честотата на сексуалната активност.

След като доброто физическо и ментално здраве са свързани с икономическото понятие за продуктивна работа и същите тези характеристики са свързани със сексуалната активност, може да очакваме, че сексуалната активност е свързана с по-доброто представяне и респективно - с успеха в работа.

Пак според Дридакис, възрастните правят секс средно веднъж седмично. Но има научно установена зависимост и за двата пола, според която увеличаването на секса от веднъж седмично до повече от четири пъти на седмица увеличава приходите с 3.2%.

Просто сексуално активните служители получават по-високи заплати, заради подобрените си физически и психологически характеристики, които ги правят по-продуктивни. За другите положението е зле - мъжете, които не правят секс, получават по-ниски заплати с 1%. Женените мъже, които не правят секс, имат по-ниски заплати с 1.3%.