.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Порно сайтовете правят младите мъже импотентни

Евгений Милов | преди 1 година
Порно
Снимка: iStock
До неспособност да получат сексуална възбуда от истинска гола жена

Списание "Rolling Stone" посвещава голяма статия на проблем, който вероятно само ще се задълбочава с времето в съвременния свят - еректилната дисфункция при младежите, причинена от гледането на порно филми в розовите сайтове, към които бързо се пристрастяват.

Според потребителите на сайтове като Reboot Nation, Your Brain On Porn и NoFap, въпросната "порно импотентност" вече засяга либидито на десетки хиляди младежи, които са неспособни да получат сексуална възбуда от истинска гола жена.

Причината? Прекомерните часове в гледане на порнография пред компютъра, които имат пагубно влияние върху психиката на силния пол. За интимния проблем сред по-младите мъже първи заговори клиничният професор по урология Ейбрахам Моргънтейлър от медицинския институт на Харвард. 

"През последните 2-3 години категорично се наблюдава драстично покачване на еректилната дисфункция при младежите - като заболяване, характерното за по-възрастните мъже над 50-годишна възраст, започва да засяга все по-млади и по-млади пациенти", споделя секс терапевтката Ванеса Марин.

Резултатите от изледване на уролога д-р Матю Кристман от "San Diego Naval Center" сред 300 души показват, че разпространението на еректилната дисфункция и намаленото сексуално желание е пряко свързано с порнографията

Урологът д-р Дейвид Шъстърман обаче вижда обратната връзка - мъжете сами си докарват порнографска еректилна дисфункция - ако не могат да правят секс с жена, започват да гледат много повече порно филми, което ги кара да използват порното като "патерица", когато е трудно да си осигурят секс с партньорка: "Порното често е обвинявано, но това е като с въпроса "Кое е първо - кокошката или яйцето? Гледането на порно ли причинява еректилна дисфункция, или еректилната дисфункция причинява употребата на порно?".

Подробна информация за връзка между порнографията и импотентността вижте в сайта на списанието.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?