Според австралийски учени едно питие повишава привлекателността на хората с 10%. Те твърдят, че големината на зеницата има значение за това дали ще определим някого за красив. Когато тя е разширена, човекът отсреща ни се струва по-готин.

В изследването са участвали хора на възраст между 20 и 69-годишна възраст, съобщава БГНЕС. Една трета от анкетираните казват, че са се чувствали по-привлекателни, след като са изпили няколко чаши бира, а една четвърт от запитаните пък споделят, че под влиянието на алкохола другите им изглеждат по-красиви.

Това естествено, не е ново, всички помним онази реклама с бирата - бутилка след бутилка, пред нас стои не смотната девственица, а истинска порно звезда.

Само 3% от жените (очаквано) и 10 на сто от мъжете смятат, че са им по-привлекателни хората, които са под влиянието на алкохол. При друго изследване обаче категорично било установено, че след консумирането на алкохол хората са с 10% по-атрактивни, отколкото ако са трезвени.

Учените обясняват тези резултати с това, че алкохолът стимулира областта в мозъка, която играе важна роля за определянето на степента привлекателност.

Алкохолът не е единственият виновник за този показател. Според тях клубното осветление, както и отдалечеността от "обекта" на вниманието ни влияят също за "погрешната" преценка.