Наистина е възможно да се влюбите от пръв поглед, но само ако това се е случвало и с някого от родителите ви, твърдят американски учени.

Едно от най-големите тайнства в живота – любовта, е повод за постоянни наблюдения, анализи, изследвания и опити за формулировки и рецепти. Затова никак не е чудно, че американски учени, цитирани от БГНЕС, направиха следното откритие: любовта от пръв поглед е възможна, защото всъщност се предава по наследство.

Това означава, че не всеки от нас има тази лирично-емоционална способност. Затова пък за онези от вас, на които се е случвало, можем да предоставим научно обяснение. Влюбването от пръв поглед се случвало на молекулярно ниво, способност на организма, която се предава през поколенията.

Освен това, за да ви удари изневиделица стрелата на Амур, е необходимо да харесате миризмата, гласа и другите въшни белези, с които би ви привлякъл даден човек. Предстоят още изследвания, но нищо чудно да се окаже, че способността да се влюбваме изобщо, е природна дарба.