Защо не мислим по-често за здравето на своите гърди? (Не)съзнателно някои от ежедневните ни действия и навици оказват лошо влияние на бюста, които с времето губи своята еластичност и става податлив на различни инфекции и заболявания. Не сме супер-героини, нека бъдем по-отговорни към нас самите.

#Липсата на витамини

Особено важни са витамин С и медта, тъй като стимулират производството на нов колаген и подобряват вече съществуващия в организма. Гърдите са изключително чувствителен жлезист орган, който се нужда от специални грижи, за да бъде здрав и тонизиран.

#Тютюнопушенето оказва отрицателно влияние върху здравето и размера на женските гърди. Цигарите в продължение на много дълго време могат да намалят размера на женския бюст. Също така никотинът има отрицателно въздействие върху кожата, тя губи своята еластичност и се изсушава.

#Липсата на хидратация

Когато нанасяте своя body-лосион, не забравяйте да се погрижите за своите гърди, които имат жизнена нужда от редовна хидратация.

Поемането на достатъчно количество вода е също добър навик, който всяка една от нас е редно да си създаде. 

 

#Йо-йо диетите>>

 

#Йо-йо диетите

Честото подлагане на хранителен режим и рязкото сваляне на килограми може да окаже влияние на тонуса на тялото и този на гърдите. Кожата губи еластичността си, бюстът увисва, гърдите стават по-меки и губят предишната си красота.

#Носенето на старо бельо

Носенето на неподходящ или неподходящ модел сутиен може да създаде дискомфорт и чувствителност на гърдите.

Твърде стегнато или с прекалено големи чашки, сутиенът може да причини сериозни увреждания на бюста, който с времето се отпуска и травмира.

 

#Алкохолът може също да окаже влияние на бюста. Знаехте ли, че прекаленото консумиране на алкохолни напитки увеличава рисковете за рак на гърдата?!

 

#Ежедневният джогинг

Тичането е най-известната кардио дейност. Същевременно, тази конкретна тренировка, е вредна за гърдите. При бягане бюстът извършва неконтролируеми движения в три посоки, които повреждат невъзвратимо нежните тъкани.

Това води до болки и отпускане на гърдите.