.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Не стигам до оргазъм с мъж. Как да се насладя на секса?

| преди 2 години
оргазъм
Снимка: iStock
Какво е коиталната аноргазмия?

Коиталната аноргамзия е състояние, при което жената не може да стигне до оргазъм при коитус (приникване), но при всички други положения – самозадоволяване или други стимулации от партньора, успява. Причината за липсата на оргазъм са 2 основни – жената потиска някакви психологични проблеми или има комплекси, или партньорът й не й десйвта достатъчно стимулиращо, за да се възбуди достатъчно. Извън тези причини обаче съществуват още множество, напръв поглед, дребни зависимости, ограничения и страхове, които се наслагват в съзнанието на жената и тя не може да ги преодолее, за да се отпусне и отдаде изцяло на сексуалното удоволствие.

Какво се случва по време на женския оргазъмОт половата възбуда до върховното удоволствие

Липсата на оргазъм не значи, че сте фригидна

Фригидната жена няма желание да прави секс и това не й носи удоволствие. Жената с коитална аноргазмия има желание за секс, просто не успява да свърши по класическия, познат на повечето жени начин.

Как да се насладите на секса, въпреки това

Представата за оргазма като задължително следствие от проникването на мъжкия член в жената е изключително остаряло. Мери Шърфи – терапевт и сексолог, доказа, че повечето жени изпитват оргазъм по време на акт, когато стимулират клитора си, т.е. проникването не от съществено значение.

Ако зависеше от Фройд, жените нямаше да изпитват оргазъм Колкото повече секс правите, толкова по-силни оргазми ще имате.

По време на Академия по сексуална медицина в Оксфорд бяха представени резултати от изследване на женския мозък по време на оргазъм с функционален ядрено магнитен резонанс /fMRI/. От тях става ясно, че оргазмът не е фатално свързан единствено със стимулация в областта на половите органи. Жените могат да изпитат оргазъм при силна емоционална близост, под въздействието на еротични сънища,  при докосване на особено чувствителни точки от тялото, които не са свързани с половите органи.

Древна техника ни учи как да постигаме мултиоргазъм чрез дишанеВ миналото философията на Диханието на кобрата се е предавала само от уста на уста

Оргазъм не значи сексуално удовлетворена

Абсолютно възможно е жената да се чувства неудовлетворена от секса, въпреки множеството оргазми, които е преживяла. И обратното – да се чувства облекчена и пълна, без да е имала и един оргазъм. Ето защо много по-важни са пълноценният сексуален живот, хармонията със собственото тяло и емоционалната близост с партньора. 

Ключови думи:Секс, Интимно, Оргазъм
С какво спите?