Изневеряващите мъже винаги са били повече от изневеряващите жени. Вече можем да кажем, че това не е вярно, позовавайки се на последни проучвания, направени от Британското бюро, занимаващо се с брачните двойки „Кафе и компания”. От близо 3000 участници в изследването, близо 20% от жените признали, че изневеряват, докато процентът при мъжете бил много по-малък. Защо жените са по-неверни от мъжете? Ние открихме 8 причини и някои от тях наистина ще ви изненадат.

Отмъщението
Ако мъжът изневерява, то жената може да го направи само за да й е спокойно на душата, че не е прецакана. Тя може да си позволи да изневери, дори и да не го иска, а просто заради сладкото отмъщение. Така той ще разбере всъщност, колко много я боли. Понякога се получава, а понякога не, защото мъжете на практика не са толкова емоционални, колкото жените и не чувстват същата болка като тях.

Тръпката
Изневярата повишава адреналина. Когато жената има възможност да изневери и просто пробва докъде може да стигне, но много често се отказва, защото не иска да бъде хваната. Тя иска птичката, кацнала на рамото си, а и още една, която да е скрита в храстите. Много често осъзнава обаче, че не може да има и двете. Но адреналина остава.

Женското его
Когато жената изневерява с друг мъж, той я кара да се чувства секси и желана, по начин, по който постоянният й партньор вече не може или не иска. Изневярата се появява във връзки, в които нежната половинка не чувства емоционална връзка. Ако жената бива игнорирана от мъжа, и не й се обръща достатъчно внимание, тя много лесно може да направи грешния завой, с някой, който ще я кара да се чувства специална.

Истинската връзка
Какви сте вие всъщност: любовници или съквартиранти? Понякога е трудно да се определи, понеже връзката преминава през различни стадии. Тази страстна любов, която ви е изгаряла, когато сте се срещнали за първи път, сега се е изпарила. Когато се стигне до този момент, жената е склонна към изневяра, защото иска истинска връзка, а не просто мъж, с който да живее.

Майката
Много жени гледат на изневярата, като на бягство. И това важи с най-голяма сила за омъжените майки. Те са изморени и отегчени от трудния живот и майчинството. А мъжете в тази ситуация не чувстват, че трябва да бъдат отговорни и това подтиква още повече половинките им. В този случай изневярата е вид облекчение от стреса, трудния живот и незаинтересоваността на половинката.

Сексуалния живот
Сексуален живот? Какъв сексуален живот? Двойките, които са от по-дълго време заедно често се оплакват, че сексуалният им живот е станал доста скучен напоследък или, че съвсем го няма. И в тази ситуация не само мъжете са склонни да потърсят навън това, което не получават във връзката си. Понякога нежните половинки изневеряват, защото усещат, че в тяхната връзка няма спонтанност, желание и страст.

Самотата
Ако жената почувства, че тя и нейният партньор всъщност нямат толкова общи интереси, колкото й се е сторило в началото, тя започва да търси това в околните мъже. Приятелската връзка, изградена на емоционална основа и общи интереси, може много лесно да прерасне в сексуална.

Приключение
Жената, която има скучен семеен живот би си паднала лесно по мъж от типа „лошо момче”. Това е така, защото бракът я задушава и тя търси приключението извън него, осъзнавайки, че там то не може да се случи. Съпруги, които имат любящ, грижовен и обичлив съпруг, по-трудно биха се осмелили да пристъпят към крачката изневяра.