Първата среща е най-важна от всички следващи. Ще попитате защо? Ами, защото съществува много голяма вероятност той да не ви се обади пак и втора среща да няма. И в този ред на мисли е също толкова важно да изберете правилното място, на което ще се състои това важно първо събитие.

Ресторант. Изборът е изискан, но на него ще му прозвучи малко претенциозно, ако решението за мястото сте взели вие. Ако той ви покани на ресторант, то тогава нещата стоят по различен начин и означава, че той без никакъв натиск е направил този избор. Внимавайте в такъв случай, защото този малък на пръв поглед жест, всъщност говори много относно сериозните му намерения. Риск в случая поема мъжът, тъй като това може да ви уплаши и втората среща изобщо да не се състои.

Кафене, сладкарница. Това е най-разпространеното място за първи срещи и не случайно е така. Типът заведение е неангажиращо и непредполагащо нещо повече от просто кафе или пастичка. Пийвайки си някое сокче и хапвайки парче торта, може да обсъдите последния филм, който сте гледали, или някоя забавна и разтоварваща книжка без това да ангажира другия с някакви очаквания. И най-важната подробност: в сладкарниците и кафетата не се сервира алкохол. Това е важна предпоставка вечерта да получи своята трезва развръзка.

На кино. Идеята да си вземете по една кутия пуканки и някаква напитка, и да погледате заедно някой забавен филм хич не е лоша. Недостатъкът й е, че няма да можете да си говорите през цялото време, но пък след като прожекцията свърши, нищо не ви пречи да седнете за по едно кафе да обсъдите главните герои, сюжетната линия…

Дискотека, клуб. Със сигурност това не е най-удачният вариант за първа среща, ако отивате с настройката да разберете що за човек е той, освен ако не искате преди това да узнаете колко добър танцьор е. Освен това ако мястото вече е избрано, внимавайте с алкохола, за да ви бъдат кристални спомените на сутринта.

Лоби бар на хотел?!? Недопустимо, освен ако не сте решили да прекарате цялата вечер в хотела, а и ако предложението за място идва от него, картинката е ясна – милите усмивки, както и постановката около опознаването са неговият параван преди започването на истинската вечер за него.

Разходка в парка. Това е място, което ако е негова идея, говори за целите, които иска да постигне. Означава, че той иска първо да ви опознае и след това да си прави заключения и по-сериозни намерения.