.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Не искате миома и депресия? Поискайте си секс

| преди 8 години
Не искате миома и депресия? Поискайте си секс
Интимните ласки са панацея за психическо и физическо здраве.Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Оргазъм срещу миома и сърдечно-съдови проблеми
Оргазмът предпазва жената от мастиопатия и миома. Това е изводът, направен от учени от Кралския университет в Белфаст.

Сексът без оргазъм е стресиращ за женския организъм. Циркулацията на кръвта в сюблимния момент пома да бъдат унищожени някои болестотворни бактерии. Ако жената не стигне до оргазъм, кръвта й застоява, а това създава реална опасност от различни заболявания.

Липсата на оргазъм влияе зле и на здравето на мъжете. По данни на учените от същия университет мъжете, които стигат до оргазъм, живеят 2 пъти по-дълго, в сравнение с неизпитващите оргазъм.

Освен оргазма от особена важност е и колко често правите секс. Ако искате да запазите здравето и младостта си, радвайте се на интимни ласки в спалнята по-често. Сексът е отлична профилактика срещу депресии и проблеми със сърдечно-съдовата система. Занимавките под чаршафите подобряват и работата на имунната система. Изследване, проведено в университета Уилкс в САЩ, показва, че двойките, които правят секс два пъти седмично имат по-силна имунна система. По-конкретно се повишава нивото на протеините, защитаващи организма от различни бактерии, вируси и патогени.

Ако нямате време или пък настроение за интимни ласки – направете си взаимно масаж. Той не само отпуска мускулите – най-вече на раменете, врата и гърба, но след него нивата на клетките убийци, от които се страхуват болестотворните микроорганизми, се повишават. За сметка на това се понижава нивото на хормона на стреса - кортизол.

Невролози от Университета Ратджерс в Ню Джърси изследвали процесите, които протичат в мозъка по време на секс. Те отбелязали, че сексуалната възбуда предизвиква цяла вълна от промени в тялото. Задействат се 30 различни зони в мозъка, които влияят на нервната система на жената. В някой случаи това може да я направи дори нечувствителна на болка.

Изследователите помолили 8 жени да мастурбират, докато стигнат до оргазъм. Те били свързани към магнитно-резонансен томограф, който да показва какво точно се случва в мозъка им по време на тези занятия. Без да обръщат внимание на болничната обстановка, всички жени успели да стигнат до оргазъм. На повечето от тях това отнело около 5 минути, на други – около 20.

Същото изследване е направено и с мъже. Целта била да се установи дали наистина женският оргазъм е по-дълъг и дълбок. Резултатите, изнесени от професора по психология Бари Комисарук, който наблюдавал изследването - оргазмът предизвиква много по-наситена реакция в тялото и мозъка на жената, отколкото при мъжа.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?