.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Насаме с Наталия Кобилкина

LadyZone.bg | преди 4 години
2110861440.jpg
Снимка: Официална Facebook страница \"Сексолог Наталия Кобилкина\"
...за любовта и раздялата, за жените и мъжете, взаимоотношенията и вярата в светлото бъдеще

Дойде моментът да се срещнем с Наталия и да поговорим за всичко, което вълнува жените, преживяващи раздяла с дългогодишния си партньор. Откровен разговор, отнасящ се за това как животът продължава и как всеки прелом в живота е за добро.

LadyZONE.bg: Как една жена може да преодолее "по-лесно" раздялата?
Наталия Кобилкина: След всяка раздяла има няколко основните стадии: първоначално ни обземат рязка болка и страх. Опасение, че усещането, провокирано от раздялата ще бъде "вечно". После настъпва т.нар. по-светъл (розов) период, когато мислим, че сме преодолели гнева и болката, и че всичко е "прекрасно". След време разбираме, че чувствата ни са (все още) накърнени и изпитваме една притъпена болка, която с времето (разбира се) отминава. При раздяла е много важно "кой какъв е" – инициатор или потърпевш (жертва). При всички случаи никой никога не е напълно подготвен да се раздели с дългогодишната си половинка. При някои тя протича трудно и драматично, при други - по-подготвени, раздялата протича редом със силата на любовта – всичко е сякаш по-лесно.

LadyZONE.bg: Какво не трябва да правим, след като сме прекратили отношенията си със своя партньор?
Наталия Кобилкина: Според психолози – не е препоръчително да започваме нова връзка веднага след раздяла. Твърдение, в което, аз самата, не съм убедена. Познавам двойки, които се разделиха след дългогодишна връзка и след това много бързо си създадоха нови семейства. Днес, всеки един от тях е истински щастлив. Преди раздяла, двамата партньори осъзнават, че връзката им отдавна не е това, което е била в началото. Следователно, те са имали времето да помислят за ново начало. Съответно, след раздялата много по-лесно смеят и успяват да изградят нови интимни отношения с представител от другия пол.

Кобилкина се развежда! (видео)Сексоложката слага край на 11-годишния си брак

LadyZONE.bg: Как и кога да приключим връзка, в която не се чувстваме на място?
Наталия Кобилкина: В момента, когато усетите онази липса, която не ви носи нищо конструктивно. Говорим за онази сила, която ви зарежда, изпълва с енергия и ощастливява. Когато усетите, че пътищата ви се разделят и не споделяте същите интереси. От моя лична гледна точка, в такъв случай е честно да седнете насаме с партньора си и да кажете: 

"Скъпи, повече не искам да сме заедно и ти предлагам да се разделим."
Следователно обсъждайки причините и (пре)разглеждайки връзката ви, стигате до правилното решение.

Следва: LadyZONE.bg: Какво бихте посъветвала жените, за да успеят да запазят една връзка възможно по-дълга? 

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Пускате ли снимки на децата си в социалните мрежи?