Прословутият размер често е повод за комплекси при мъжете. Снимка: Thinkstock /Gulliver Photos

Предлагаме ви разкриването на някои от най-честите погрешни схващания, битуващи сред представителите и на двата пола. На практика в днешно време повечето традиционни разбирания, останали от старо време, вече съвсем не са верни... ако някога изобщо са били. Някои обаче са психически обосновани.

Прословутият размер често е повод за комплекси при мъжете. Снимка: Thinkstock /Gulliver Photos


“Мъжът иска само секс.”
Това не е вярно. Емоционалната страна на сексуалността е важна не само за жените, но и за мъжете. Действително 83% от жените разглеждат секса като важен фактор за продължителността на отношенията и брака, но за мъжете тази цифра е 80%. 49% от мъжете и 39% от жените определят секса като “много важна част от живота”.

“Той не пропуска нито една жена - не си струва да се занимаваме с него.”
Това е така. Мъжете, които са били с твърде много жени, обикновено не са способни да градят продължителни отношения. Самите те са доволни от сексуалната, а не от сантименталната страна на своя живот. Сексът за тях е по-важен, отколкото за мъжете със стабилен личен живот.

“Мъжът иска секс твърде често”.
Не е вярно. Социолозите окончателно развенчаха този мит. При 43% от случаите жените са тези, които открито изразяват своята неудовлетвореност от количеството секс през последния месец. Според жените идеалната цифра за секс е 3 пъти седмично.

“Ако той мастурбира, значи не ме иска”.
Не е вярно. Този факт е свидетелство за това, че мъжът има сексуално желание (сексолозите смятат, че това е по-добре, отколкото неговата липса изобщо). Ако жената приеме този факт, тя винаги ще има шансовете да получи секс. В някои от случаите просто е нужно да се обсъди с партньора какво не му достига.

“Ако той види обикновеното ми бельо - всичко е изгубено!”.
Това не е така. Мъжете в много случаи се отличават от жените със способността за абсолютна концентрация върху това, с което са заети. Затова жената може да се отпусне и забавлява - по време на секс нейният партньор е твърде зает, за да забележи “проблемното” бельо.

“Целувките са по-хубави от секса”.
Вярно е, поне понякога. За жените целувките са много интимен жест и за много от тях те са по-важни от секса. Повечето жени смятат, че мъжът, който умее да се целува, е добър любовник, но такава зависимост всъщност не същуствува.

“Опитът има значение в леглото”.
Това е така. Жената възприема мъжа, който знае как да се държи с нея и умее да я ухажва като по-зрял. Освен това, по-опитният в леглото мъж е по-уверен в себе си, а това привлича жените.

“Колкото по-дълго, толкова по-добре”.
Не е вярно. Сексолозите твърдят, че за постигане на оргазъм на мъжа са необходими средно 2 минути, а на жената - 12. Теоритично по-продължителният секс трябва да донесе повече удоволствие на жената. Практиката показва, че в много от случаите, желанието на мъжа да демонстрира своята издържливост се приема от жените като скучно и фалшиво.

“Жените са винаги готови да говорят, дори по време на секс”.
Не е вярно. За жените сексът сам по себе си е средство за комуникация. И все пак, партньорът, запазващ абсолютна тишина, може да предизвика съмнение: “Добре ли му е с мен?” Жената не се нуждае от думи по време на секс, затова оставете резговорите за по-късно.

“Мъжете-мачо винаги се харесват на жените”.
Не е вярно. Харесват се, но не винаги и на всички жени. В периода на овулация мъжете от този тип действително предизвикват интерес у жените, но през останалото време това не е така. В периода, благоприятен за оплождане, жената подсъзнателно избира мъжа с по-високо ниво на тестостерон и съответно с по-ярко изразена мъжественост.

Но за отглеждане на дете и семейни грижи мъжът-мачо не е предпочитан - той се смята за по-малко верен и грижовен. Затова за създаване на семейство жените обикновено избират мъже с по-малко изразителна външност.

“Сексуалните играчки разпалват страстта”.
Не е вярно. За жените вибраторът може да е забавна и любопитна вещ, но само на първо време. Употребяването на подобни “играчки” за продължителен период от време се приемат от представителките на слабия пол като “заместваща терапия”.

Жените обичат ласките и замяната на мъжката плът с механика може да създаде впечатлението, че мъжът не владее ситуацията.

“Виаграта действа на жените така, както на мъжете”.
Не е вярно. Женската сексуалност се различава от мъжката по много показатели. Например жената се отдава на любовта с цялото си тяло, докато при мъжа усещането е концентрирано на едно място. Затова предназначението на виаграта е да засилва кръвотока в гениталиите. Медицината все още не е създала лекарство за лечението на фригидност.

“Размерът има значение”.
Не е вярно. Дължината е реален повод за комплекси при мъжете и те често пъти са готови дори на операция. Изследванията показват, че не дължината има голямо значение, а диаметърът: колкото по-голям е той, толкова по-добре.

Впрочем и това не е абсолютна истина, защото размерът на влагалището при всяка жена е различен. Така че това, което е добре за една, за друга може да е “твърде малко”. Място за притеснение при мъжете няма - размерът няма значение за жените. А и научно вече е доказано, че притежателите на по-голям пенис са по-мързеливи в леглото.