Обяд с приятелки доставя същото удоволствие на дамите, както и една страстна нощ с мъж. Това естествено са лоши новини за всички завоеватели на женските сърца.

Фактът си има и своето научно обяснение. Времето прекарано с приятелки предизвиква в организма на жената излъчването на окситоцин - хормонът, който по време на секс предизвиква оргазъм, сочи проучване на университета в Калифорния, цитирано от БГНЕС.

"Ако обядвате с приятелката си, тялото ви произвежда същите химикали, които произвежда и при получаване на оргазъм. И в двата случая жената е щастлива и изпълнена с удоволствие", казва сексологът и терапевт Симона Биен.

Учените достигнали до заключението, че съвременната жена не се нуждае от връзка на всяка цена, за да се чувства пълноценна. Това потвърждава и статистика на британското правителство, която показва, че по-малко от половината от жените до 35 годишна възраст живеят с партньора си.

„Някога център в женския свят беше мъжът, а днес дамите дават все повече предимство на приятелките", заявява психологът Джо Хеминг. "Прави впечатление и това, че днес жените все по-късно се решават на брак и създаване на семейство. Една от причините за това е, че днес те имат по-богат социален живот от преди”.

Друго изследване потвърждава подобни резултати. Младите жени днес по-трудно се отказват от "свободата си". 35% от запитаните казват, че "женските срещи" са много важни и не са готови да се откажат от тях. 23% от анкетираните имат подобно мнение за "мъжките срещи".

Мъжете определено загубиха първото място в класацията на нежния пол.