.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Любовта от пръв поглед не е любов, а похот

Евгений Милов | преди 44 седмици
Любов от пръв поглед
Снимка: iStock
Съжаляваме, романтици, но това е реалността

Има хора, които вярват в любовта от пръв поглед, има и такива, които не искат да чуят за това.

За романтичните натури любовта от пръв поглед звучи вълнуващо, но не всички посрещат това със същия ентусиазъм. За скептиците любовта от пръв поглед изглежда като доста съмнителна концепция.

"Рим не е построен за един ден", както гласи поговорката, а как може стабилна връзка да се просъществува до дълбоки старини само от един поглед... Познай какво? Науката е на тяхна страна.

Любов от пръв поглед
Снимка: iStock

Според резултатите от проучване, "любовта от пръв поглед" е почти винаги "силна първоначална привлекателност", тоест похот. Проучването е включвало анализ на серия от 500 срещи сред 200 участника (60% жени) - холандски и немски студенти около 20-годишна възраст.

"Любовните компоненти", които са били измерени по време на изследването, са "интимност", "ангажираност" и "страст". От всички срещи "любовта от пръв поглед" е докладвана общо 49 пъти от само 32 участника, като по-голямата част от съобщените случаи са от мъже. 

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Journal of the International Association for Relationship Research". 

Искате да научите повече за езика на любов? Не пропускайте да проверите тези полезни съвети:

5 езика на любовта и техните тънкостиКой е най-популярният език на любовта? И защо те са важни?
Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Имахте ли романтични нощи през лятото?