.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Любовта наистина е сляпа

| преди 8 години
Любовта наистина е сляпа
Снимка: Thinkstock/ Guliver Photos
Вероятно и вече факт: учени доказаха, че когато са влюбени, хората не могат да преценяват обективно любимия си

Вероятно и вече факт: учени доказаха, че когато са влюбени, хората не могат да преценяват обективно любимия си.

Положителната илюзия за привлекателността на партньора обаче е онова нещо, което помага да запазим стабилността на връзката си, казват психолозите, цитирани от БГНЕС.

Предишни проучвания показваха, че хората високо (и не съвсем с обективно основание) оценяват добротата и интелигентността на обичания човек, а сега става ясно, че това важи и за външността на партньора.

Как се е стигнало до този извод? С анкета – когато трябвало да оценят сексапила на партньорите си, запитаните винаги давали повече точки, отколкото им присъждали останалите (независими) участници в анкетата.

Общо 140 души или 70 двойки оценили снимките на своите и чуждите партньори. Освен тях имало и „независими” участници. Съвсем неизненадващо субектите от снимките получавали най-високи оценки от партньорите си, докато другите участници не са били чак толкова очаровани от това, което виждат.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви оценки получава(х)те в училище?