.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Любима песен или секс? Все едно!

| преди 8 години
Любима песен или секс? Все едно!
Слушането на хубава музика доставя огромно удоволствие - подобно на това, което носи сексът. Снимка: Thinkstock/Guliver Photos
Учени от Монреал доказаха, че слушането на хубава музика се равнява като усещане и на получаването на много пари и консумацията на вкусна храна

Хубавата музика безспорно повдига духа така, както нищо друго. Според актуално изследване, цитирано от БГНЕС обаче, любимите ни песни не просто подобряват настроението, а и предизвикват усещания, подобни на тези при правенето на секс, консумацията на вкусна храна или получаването на солидна сума пари.

Удоволствието се дължи на химическото вещество допамин, благодарение на което нервните клетки си предават сигнали една на друга. То води до промени в сърдечния ритъм, дишането и температурата на тялото, както и в начина, по който кожата ни провежда електричество.

Учените от университета МакГил в Монреал изследвали реакцията на мозъка на доброволци, докато слушали музика. Установено било, че по време на "пиковата емоционална възбуда" части от мозъка освобождавали сериозни количества допамин.

Експертите са категорични, че резултатите от изследването им напълно обясняват защо слушането на музика е хоби на мнозина и защо хубавите мелодии могат да се използват ефективно в рекламата на всякакъв сорт продукти и да правят филмите наистина въздействащи.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Как ви действа есента?