Нов тест бременност ще позволи на жените по-дискретно и устойчиво да разберат дали са бременни - британската компания "Lia Diagnostics" разработи разтворим тест за бременност, който след употреба дамите спокойно могат да изхвърлят в тоалетната.

Един от най-емоционалните моменти в живота на всяка жена - бременността - неминуемо е свързана с известен стрес и тревожност, но новият тест за бременност "Lia" дискретно ще позволи на дамите да го използват дори на обществени места. 

Принципът на действие на теста не се различава с нищо от традиционните, които се продават на пазара от 1987 г. насам - тестът реагира на урината, като показва две чертички при бременност и една без зачеване.

Точността на теста е 99%, като съдържа 0% пластмаса. Съоснователката на компанията Бетани Едуардс допълва, че тестът за бременност е изработен от същия материал като тоалетната хартия - естествени растителни фибри, които се разграждат напълно при пускане в тоалетната чиния.

Революционният продукт вече е одобрен от Агенцията за храните и лекарствата в САЩ, като се очаква да бъде пуснат в Amazon през средата на 2018 г. срещу 6,70 британски лири (около 15 лева).