.

 
ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Кибер любов – внимавайте!

LadyZone.bg | преди 3 години
2110808826.jpg
Tinder, OKCupid, HiDine... платформите за запознанства се умножават периодично. Интернет действително улеснява общуването между мъжете и жените, които търсят любовна авантюра или партньор в живота. Мрежата постепенно видоизменя отношенията между хората, но не бива да подценяваме и рисковете, които се крият зад нея

Изпращане на снимки, видео-разговори, моментални съобщения – вече всичко е много по-лесно и "ясно" в дигиталния свят. Без да навлизаме в излишна параноя, добре е да бъдем предпазливи и да умеем да се предпазваме, като се научим да четем между редовете.

Любовта е красива, но не бива да ни заслепява до степен, която да ни вреди повече отколкото да ни ощастливява. Има няколко основни знаци, които могат да ни помогнат да отсеете натрапниците от “принцовете на бял кон”.

Съмнителен е този, които...

Задава твърде много лични въпроси още в началото
Напълно естествено е когато двама души се опознават да се интересуват един от друг. Следователно да си задават взаимно въпроси: “от къде си?”, “какво работиш?”, “любимо хоби?” и т.н., но разговорите би трябвало да протичат естествено. Не пресилено. Целта е да разберете дали с човекът, който “стои” пред вас си допадате и можете да градите общо бъдеще. 

Пита за вашите лични данни
Този, който се интересува (твърде бързо) от името на вашето куче или за датата ви на раждане, вашия адрес или други на пръв поглед невинни неща може да има задна мисъл – да събира информация, която може да му позволи да хакне една или друга ваша парола, навлизайки с взлом в личното ви пространство. Ако той се опитва да ви пречупи, казвайки ви, че желанието му е да ви изпрати цветя или друг подарък – бъдете мила и откажете.

Казва, че е влюбен във вас броени дни след кибер запознанството ви
“Знам, че ще се прозвучи прибързано, но мисля, че съм влюбен в теб!” Да, това е фраза, която всяка жена би искала да чуе, но коя от нас би повярвала на това ден/два след първия разговор (без среща)?! Това, което би могло да последва, след като “джентълменът” е разчувствал жертвата си (която изведнъж се чувства близка с него) е ... “Преминавам през много труден период и имам нужда от помощ. Имам спешна нужда от пари...” И това е възможно, да не бъдем наивни, колкото и да ни липсва любов в живота. Никога не си давайте лични данни на когото и да било, колкото и омайващи да бъдат неговите думи, колкото и да сте добра и щедра като човек.

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какви са целите ви за 2019 година?