"Никога не го прави!” - това със сигурност бихте чули от майка си, ако стане дума за пращане на гола снимка на мъж. Защо тогава мрежата, чатовете и имейлите са пълни с еротични снимки, коя от коя по-провокативни?

Забраната провокира желание тя да бъде нарушена

Изпращането на еротични и голи снимки се плъзга по една допирателна със секса за една вечер, секса с непознат, полово предаваните болести и подобни. Много често това са теми табу, за които не се говори, или се споменава твърде малко в училище. Време е да признаем, че репликата „Просто не го прави” няма да помогне в тези случаи. Проявата на внимание изисква повече информация за последствията. Ето

какво трябва да знаеш преди да пратиш еротична снимка на мъж

Снимка: iStock

Изпращането на гола снимка може да ви направи уязвими за някой, който е решил да се възползва от този образ.

В един идеален свят, ако се чувстваме добре в тялото си, да го покажем на други би било само споделяне на удоволствие. За съжаление, светът, в който живеем е пълен с опасности.

Ако сте под 18 години, и вие и лицето, на което прараще еротична снимка, може да бъдете подведени под съдебна отговорност.

Хората, на които се доверявате безрезервно, могат да ви разочароват.

Снимката ви може да попадне в ръцете (компютъра) и на някой друг, когото нямате никаква власт да управлявате.

Никога не изпращайте гола снимка на някого, просто защото той/тя ви е изпратила такава. Чувството „задължен съм ти” не бива да съществува и да е ръководно в тази ситуация.

Човекът, който наистина държи на вас и ви уважава, никога няма да ви накара да изпратите нещо подобно против волята ви.

Ако имате дори и най-малко съмнение и се чувствате застрашени, просто откажете.  

Ако някой иска да мастурбира или просто да разглежда еротични снимки, за целта има много сайтове в мрежата и телевизионни канали.

Дори вече да сте пратили такава снимка на някого, не се паникьосвайте. Няма да сте първите, нито последните. Някои мейли и чатове имат опция да изтриете изпратената снимка в рамките на няколко минути след пращането. Ако имате тази възможност – възползвайте се бързо от нея.

Ако все пак искате да изпратите нещо провокиращо, винаги може да направите романтична, завоалирана, предизвикателна снимка, а не откровено порно.

И не на последно място по важности, рискувате снимката ви да не предизвика очакваната реакция и да се окажете разочаровани от мъжа отсреща.

Снимка: Pinterest.com