Някои неща не се знаят преди брака, но не е зле човек да ги научи, защото светът е голям и брак дебне отвсякъде.

Това, че сте женени не значи, че трябва да живеете заедно

Жениш се и за роднините й

Понякога старите хора не казват “загубих дъщеря”, а казват “спечелих зет” и намигат дяволито. Това означава обаче, че проблемите и ползите на семейството й стават и ваши. Най-добре ще е да се научите да разбирате и оценявате семейството й с добрите и лошите му страни, защото то вече е част от вашата връзка.

И докато сме още на темата...

Вече няма табута

Във филма “This Is 40” главният герой караше съпругата си да провери дали има хемороиди. Все пак, в повечето случаи не става дума за чак толкова крайни неща, но болежките и странностите на всеки от двама ви вече са общи и са част от ежедневието.

малките неща са важни...

Малките неща

Интересно е как хората се разкриват в истинската им същност през годините. В смисъл, ако жената до вас по принцип често се сърди, можете да сте сигурни, че това няма да изчезне след брака ви или с времето. Хубавото е, че добрите черти на вашата избраница могат да компенсират загубите, понякога.

Не всяко място е добро за предложение на брак

Все пак трябва да гледате малките неща, защото те не ви правят такова впечатление преди сватбата. По-късно чорапите в средата на стаята могат да се окажат неподозиран проблем. От друга страна, всекидневните жестове на обич и внимание поддържат брака в добро здраве. От една вечеря до грижа за детето, когато тя е навън, всичко това може да е такъв жест.

Промяна?

Старата приказка, че не можеш да промениш някого като се ожениш за него, е вярна. Никой не иска да е променян, а ако иска, ще се промени така или иначе. И по-правилната дума е “адаптирам”, а не толкова “променям”.

Десет глупави случки със зарязване