.

ladyzone.bg
18+
Вие трябва да сте поне на 18 години!
Достъпът до тази статия за лица под 18 год. е строго забранен.

Въведете нова парола!

В случай, че имате проблеми с регистрацията или с достъпа до вашия профил може да се свържете с нас на имейл webdesign@btv.bg. Ще се раздваме да ви помогнем.

Невалиден имейл!

За по-добра защита на вашите данни е необходим валиден имейл адрес. На въведения имейл ще получите линк за потвърждение.

Какво харесват най-много мъжете и жените в телата на срещуположния пол

Евгений Милов | преди 48 седмици
корем
Снимка: iStock
Има ли изненадани?

Не големите бицепси и гръдни мускули привличат вниманието на жените в мъжкото тяло - а плочките на корема, сочат резултатите от изследване на швейцарски учени от "Geneva University Hospitals".

мъжко тяло
Снимка: iStock

Участниците в проучването - мъже и жени - трябвало да разгледат 120 снимки на хора в бански костюми, като дадат съответно оценка за сексуалната привлекателност на срещуположния пол.

Докторите използвали специална технология за следене на погледа, за да установят накъде се отправя по-точно и къде се задържа по-дълго вниманието при разглеждане на снимките. 

И при двата пола погледите се задържали по-дълго върху тялото, отколкото върху лицето.

Жените се заглеждали повече в коремната област на мъжете, отколкото в гърдите или гениталиите.

женско тяло
Снимка: iStock

Мъжете се заглеждали най-вече в гърдите на жените, пренебрегвайки корема и гениталиите - но мъжете се заглеждали по-често в гениталиите от жените.

Предишно изследване на шведски учени от "University of Gothenburg" установи, че тлъстините в коремната област на мъжете са индикатор за ниски нива на тестостерон и понижено сексуално желание.

Пълните резултати от научното изследване са публикувани в списание "Sexology".

Коментар:
Изпрати
коментари: 0
  • Първо най-новите
  • Първо най-старите
Какво бельо носят вашите половинки - мъжете?