Глава четвърта

„Два чорапа в една пералня не могат да се намерят, какво остава за хора и истинска любов” – харесвам това изказване на приятелка и си мисля какъв ли чорап би бил Г-н Екзотично излъчване. Може би копринен, тънък и нежен... мек, подсилен на петите или пък груб вълнен чорап с дупка на палеца?! Засега за мен е просто онзи чорап, който само гледам през витрината, мечтая да си го купиш, но все не ми достига смелост. И докато си мисля за чорапи и мъже...

- Имам нещо да ти споделя! – ми казва колежката, връщайки се от сутрешното си кафе с цигара.
Чакам с нетърпение. Разговорите по женски, когато обектът е мъж, са сладки на всяка възраст. А и история с такова начало обещава да е пикантна и интересна.

Присяда на бюрото ми, премята крак върху крак и ми споделя как докато пиела сутрешното си кафе, Г-н Екзотично излъчване я заговорил. И от „Говориш ли френски?” стигнал чак до любовта, която го довела в България и последвалата раздяла. Но всичко по реда си.

- Този човек е самотен и уязвим – споделя ми тя своите впечатления за него след този инцидентен сутрешен разговор. Изречение, което отключва у мен някакъв дълбоко заровен от природата майчински инстинкт и във въображението си вече виждам как му варя традиционна българска боб чорба, за да се почувства по-добре.

- Дошъл е тук заради българската си приятелка, с която впоследствие обаче се разделили. Сега живее сам, работи и няма много приятели.

„Да се помолим!” – бих казала в този момент, ако бях героиня в индийски сериал и камерата щеше да даде в близък план широко отворените ми очи. Но не бях. Бях само една обикновена Лулу, на която зелената лампичка на надеждата светна в момента, в който разбра, че Г-н Екзотично излъчване е свободен.

- Възмущава се от такситата измамници в България и от вулгарното поведение на момичетата по нощните заведения. Твърди, че иска да прави нещата по правилния начин.

За да правиш нещата по правилния начин, ти трябва правилната жена, си мисля аз, а няма нищо по-правилно и житейски справедливо от една Лулу в компанията на французина Никола. Сигурна съм, че всяка жена счита, че срещу нея се води пъклен вселенски заговор, когато нещата в интимния й живот не вървят според собствения й план.

Отбелязвам си наум, че трябва да докажа на Г-н Екзотично излъчване, че не всички български момичета са шармантни нощни пеперуди, съсредоточени върху добрия баланс на високите си токчета. Мислим мъжете за силни, но мъжките сърца не са просто функциониращ, практичен орган. Поне докато не ги направят непробиваеми. И съм сигурна, че с добро отношение, естествено поведение и малко женско обаяние  (а защо не и с боб чорба) мога да го излекувам това сърце.