Ние жените сме оправни, знаем как да привлечем вниманието на един мъж, а и да го задържим без проблем. Мъжете, от друга страна, изпитват доста трудности като опре до спечелване на вниманието на дадена жена. Нека им помогнем.

Първа стъпка: Майстор на запознанствата

Ако харесате някоя дама на съседната маса, трябва да привлечете вниманието й. Просто отидете и й кажете нещо най-нормално, не се напъвайте да измисляте хитри реплики, те само може да ви направят да изглеждате смешен. Това съветва д-р Ник Савой, експерт по любовните отношения и автор на редица публикации.

Разкажете й например за пътуването си до Париж или за книгата, която наскоро сте прочели. Покажете й, че сте тип, който се интересува от много неща, но без да изглеждате самодоволен.

Втора стъпка: Пазете се от тишината

Ето тук повечето мъже имат проблеми. Никога не прекъсвайте разговора, защото просто нямате какво да кажете повече, съветва д-р Савой. Ако се чувствате уверени направете й комплимент - нещо за визията или маниерите й. Не е нужно обаче да измисляте някакви префърцулени комплименти като - имаш прекрасно оформени скули, класическите комплименти като - много си красива, са класически с причина.

Стъпка 3: Имайте мярка

Увереността и хуморът са най-добрите ви приятели при свалката, смята още д-р Савой. Накарайте я да се смее. Поемете контрола над разговора. Само не прекалявайте. Често мъжете имат лошия навик да се правят на комици, а всъщност са досадни. Бъдете интересен и забавен, но се уверете, че и за нея сте такъв.

Стъпка 4: Заведете я на тихо място

Забравете за шумните компании, пълните кафета и тн. и помислете за нещо по-интимно. Изведете я от дискотеката и я заведете в заведение с по-тиха музика, защото там ще можете да се опознаете. Не можете да опознаете някого, ако на главата ви дрънчи силен бас. Преди да тръгнете обаче, се поинтересувайте дали тя няма предпочитание към някое конкретно заведение.

Стъпка пет: Запазете нощта жива

Избягвайте временната раздяла - например да пътувате в две различни коли до някое заведение. Това ще ви отдалечи един от друг.