Ето някои полезни съвети за това как да накараме мъжа до себе си да бъде по-романтичен и отзивчив

Откривате, че вашият чаровен принц всъщност не е толкова чаровен? Иска ви се мъжът до вас да е малко по-романтичен или да помага повече в домакинската работа? Ако крясъците, подкупването и натякването не дават резултат, то това не означава, че всичко е загубено.

Ето няколко трика, които ще ви помогнат да превърнете половинката си в мъжа-мечта:

Мечтата на жената: Казанова – мъж, който постоянно ви изненадва с цветя и романтични вечери.

Реалност: Съпругът ви няма да забележи романтиката, дори тя да го удари по главата

Съвет: Една от най-големите грешки, които допускат жените, е да вярват, че идеалният мъж трябва сам да се досеща какво ги прави щастливи. Но, ако искате да получите максимума от една връзка, трябва просто да помолите за онова, което искате. Приемете, че мъжът и жената изразяват любовта си по коренно различни начини. Подклаждайте желанието му да ви прави романтични изненади, като му благодарите сърдечно и за най-малкия жест. Скоро така мечтаното от вас поведение ще се превърне в нещо естествено.

Мечтата на жената: Мъж, който мие чиниите, изхвърля боклука и поема още някаква част от домакинските задължения без да ви нятяква, че това по принцип е ваша работа.

Реалност: Партньорът ви не само не забелязва, че кошчето прелива от боклук, но и вие се чувствате неудобно да го помолите да свърши нещо вкъщи.

Съвет: Лесно е да го накарате да ви помага - просто помолете за това. Ако се държите пасивно-агресивно или не изисквате нищо от половинката си и после се ядосвате, че и той седи със скръстени ръце, то това със сигурност означава, че ще предизвикате скандал. Същият ще бъде резултатът и, ако започнете да го обвинявате в бездействие. За да избегнете това, направете списък на нещата, които трябва да се вършат редовно и поделете задълженията си, като всеки избере сам с какво ще се заеме. Когато той изпълнява задачите си, не го критикувайте и коригирайте.

Мечтата на жената: Мъж, който споделя всичките си чувства и емоции с нежната си половинка.

Реалност: Когато е разстроен, той се затваря  в себе си. Иска ви се да му помогнете, но ако попитате какво се е случило, той упорито повтаря: „Всичко е наред”.

Съвет: Повечето мъже не са склонни да разкриват чувствата си, особено в разговор на четири очи. Отпускат се и споделят, когато не се чувстват притиснати да го правят или докато вие се занимавате с нещо друго. Ако смятате, че той е наистина стресиран, организирайте някакво мероприятие, в което да участвате и двамата. Интересувайте се ежедневно за това как върви работата му и го оставете сам да реши кога и какво да разкаже. Може би се нуждае от време да анализира дадена ситуация преди да я обсъди с вас.

Мечтата на жената: Мъжът играе в нейния отбор, когато става дума за възпитанието на децата. Двамата взимат заедно всички решения, свързани с това, и винаги се подкрепят.

Реалност: Той винаги влиза в ролата на доброто ченге, а вие се превръщате в лошото.

Съвет: Не му правете забележки за начина, по който се държи с децата, пред самите тях. Наложете някои правила за възпитанието, така че да е ясно, че трябва да излагате една и съща позиция по въпросите, заради които възникват най-много спорове – часът за лягане, хранителен режим и навици, социални контакти, гледане на телевизия и т.н. Решете кои от правила евентуално могат да се нарушават и за кои неща децата трябва да искат разрешението както на майка си, така и на баща си.

Мечтата на жената: Партньор, който е спонтанен и авантюристично настроен – винаги готов да опитва нови неща и склонен да планира ваканции на екзотични места.

Реалност: Той е човек на навика и е предвидим като сюжет на сапунена опера.

Съвет: Вие трябва да поемете инициативата. Запишете двама ви на уроци по танго, организирайте романтична почивка на място, което никога не сте посещавали или просто направете резервация в някои нов ресторант. През цялото време обаче повтаряйте, че постъпвате по този начин, само защото това прави самите вас щастливи. После му осигурете достатъчно силни положителни емоции, за да стане той нетърпелив да опитва още нови неща.